DET ER FULLBRAGT

Posted: 21/02/2012 by FIH in Uncategorized

Av: Arne Helge Teigen

leonard john mattews - det er fullbragt

Da Jesus hadde fått vinedikken, sa han: “Det er fullbrakt. Og han bøyde sitt hode og oppgav sin ånd”.
(Joh. 19. 30).

Langfredag ble Jesus dømt, og pint til døde på et kors. Like før han døde sa han; «det er fullbrakt». 

Det er bare apostelen Johannes som har skrevet at Jesus sa dette. De andre evangelistene nevner det ikke.
Du undrer kanskje på hvorfor Johannes hørte ord fra Jesus som de andre disiplene ikke fikk med seg? Grunnen kan være at Johannes stod nærmere Jesus enn de andre disiplene. Da Jesus led stod han helt inn til korset der Jesus hang, slik at han til og med kunne samtale med Jesus. Derfor hørte han disse ordene av Jesus.

At Johannes stod nær Jesus, og derfor hørte noe som de andre ikke hørte, minner oss om noe viktig. Det minner oss om at den som lever nær Jesus får en dypere innsikt i frelsen enn andre. Det viser oss også hva det vil si å leve nær Jesus. Å leve nær ham er å leve nær korset. Det er å ta til seg hva Guds ord sier om Jesu død hver eneste dag.

“…minner oss om at den som lever nær Jesus får en dypere innsikt i frelsen enn andre…”

Det finnes bekjennende kristne som mener at de kan ordet om korset så godt at de ikke har bruk for å høre det mer. De lever i en farlig stilling. De har ikke innsett at ordet om korset er noe kristne mennesker lever av. De har kanskje ikke en gang erfart at det er ordet om korset som både gir det evige livet og bevarer dem i troen på Jesus.

“…noen kristne mener at de kan ordet om korset så godt at de ikke trenger å høre det mer”

Lever du nær korset, eller står du på avstand fra Jesus?  Flere har den rette kunnskap om hvorfor Jesus døde. Men ikke alle disse har fått se hva det betyr at Jesus har fullbrakt hele frelsen for dem. Derfor finner de ingen hvile. De strever med å bli slik at Gud kan godta dem. Samtidig opplever de at de står langt borte fra Jesus. Slik er det, selv om de nok forsøker å tjene ham.

Har du det slik vil jeg si deg noe. Gud vil at du skal ta til deg at Jesus har fullbrakt frelsen for deg. Du trenger ikke streve mer. Lenge før du ble født fullførte Jesus alt det som trengs for å gjøre deg til Guds barn. Jesus fullbrakte din frelse på Golgata.

“…lenge før du ble født fullførte Jesus alt det som trengs for å gjøre deg til Guds barn…”

Han, som er Gud, tok på seg straffen for de synder som du og jeg har gjort. Ja, han gjorde helt og fullt opp for dem. Når det gjelder din frelse er det derfor bare en ting som skal fylle synsfeltet ditt. Jesus som ble korsfestet for dine synder. Han døde for deg.

Foto: Leonard John Matthews på flickr

Reklamer
Kommentarer
 1. Cecilie sier:

  Det er så mye enklere å godta at frelsen er ett verk av nåde, men så begynner egenstrevet- vi skal bevise overfor Gud at han gjorde rett med å frelse oss og at vi er gode nok til å tjene ham… men som frelsen er ett nådesverk, må ferden videre også være det. Vi kan ikke i oss selv, bare Kristus i oss kan gjøre ett verk gjennom oss som er av evig verdi. Som Jesus frelste oss, er det Gud som skal fullføre det verk som er startet- nåde over nåde! Nåden frelste oss, nåden vilbevare oss og en dag, ta oss helt hjem.

  Viktig budskap skrevet i ett enkelt og forståelig språk, må Ånden åpenbare ordet for de som trenger det, at det er nåde hele veien.

  • Arne Helge Teigen sier:

   Takk for tilbakemelding Cecilie. Det er til stor hjelp.

   Ikke minst med tanke på undervisningen her ved Fjellhaug. Jeg vil gjerne formidle evangeliet slik du har oppfattet det.

   mvh

   Arne Helge

 2. Andreas sier:

  Fikk meg til å tenke på noe jeg nettopp leste i en bok av Tullian Tchividjian: «Once God rescues sinners, his plan isn’t to steer them beyond the gospel but to move them more deeply into it.»

 3. Arne Helge sier:

  Hei Andreas

  Helt sant.

  Og det merkelige er at når vi beveges dypere inn i evangeliet, settes vi også i stand til å tjene Gud. Da blir Jesu kjærlighet sette sitt preg på livet vårt.

  Arne Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s