“Jeg ble en kristen for å bli et menneske”

Posted: 16/04/2012 by FIH in Bibel, Fjellhaug, misjon, Misjonær, teologi

Av: Frank Ole Thoresen

frank ole

Jeg kan gi mange ulike grunner for at jeg er kristen. Jeg kan forsøke å forklare det intellektuelt, jeg kan ta utgangspunkt i egen erfaring, eller jeg kan forklare det rent sosialt. Alt dette vil gi mening.

For å begynne med det siste vokste jeg opp i et hjem hvor jeg lærte om Jesus fra jeg var liten. Jeg ble båret til dåpen i et kirkebygg og vokste opp på et bedehus. Noen valg ble gjort for meg i unge år. Min familie var kristne. Det var en trygg og god inngang til livet, men det gir ingen egentlig grunn til å være kristen i voksen alder.

“…jeg vokste opp i et hjem hvor jeg lærte om Jesus fra jeg var liten…”

Ole Hallesby var en norsk kirkeleder som levde for noen tiår siden. Han sa engang at han ble kristen for å bli et menneske. Hva betyr det? Er man ikke menneske dersom man ikke tror på Jesus? Jo, det er man selvsagt. Likevel sier dette noe veldig viktig. For noe av det som gjør oss mennesker annerledes enn alle andre skapninger er nettopp det at vi er skapt til å ha fellesskap med Gud.

Gud som har skapt alle ting, og som er over og utenfor alt det skapte, han har gitt meg livet og ønsker å ha med meg å gjøre. Derfor er det først når jeg lever livet sammen med Jesus at jeg lever slik livet mitt var ment. Det er sammen med Jesus at jeg virkelig blir menneske. Det er sammen med Ham at livet “faller på plass”. Brikkene i puslespillet hører sammen. Det er sammen med Jesus at jeg virkeliggjør det livet jeg er skapt til å leve. Det er sammen med Ham at jeg kan hvile og vite at alle andre viktige ting likevel er sekundære. Det innebærer at et liv uten Jesus alltid vil være halvveis – uavhengig av hvilke ambisjoner jeg har eller hva jeg måtte oppnå i livet for øvrig.

“…derfor er det først når jeg lever livet sammen med Jesus at jeg lever                            slik livet mitt var ment…”

Pepsi Max ble for noen år siden markedsført under parolen «Live life to the Max». Jeg hevder altså at det er sammen med Jesus jeg “lever livet maksimalt”. Jeg er kristen for å være et menneske som virkeliggjør det livet Gud har skapt meg til å leve. Jeg er nemlig skapt til å ha fellesskap med Gud, og dersom Gud tas ut av livet blir selve referansepunktet borte. Livet blir halvveis og ufullstendig. Samtidig er det bare sammen med Jesus jeg kan ha sant fellesskap med Gud. For sammen med Jesus møter jeg Gud uten min synd og skyld. Alt som skiller meg fra Gud er borte. Det er det maksimale livet. Det er det livet som virkelig er verdt å leve!

“…bare sammen med Jesus jeg kan ha sant felleskap med Gud…”

Foto: Arkiv

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s