HVORDAN LESER DU?

Posted: 16/10/2012 by FIH in Uncategorized

Av: Arne Helge Teigen

Government Press Office (GPO) - hvordan leser du

I Lukas 10. 25 – 28 leser vi om en mann som kom til Jesus for å få svar på et spørsmål. Hva skal jeg gjøre for å arve evig liv, spurte han. Jesus svarte med å stille ham to spørsmål. Hva står skrevet i loven? – og – Hvordan leser du? Merk deg det siste spørsmålet først. Jesus var ikke bare interessert i at denne mannen leste i Guds ord, han spurte også hvordan han leste.

“…Jesus var ikke bare interessert i at denne mannen leste i Guds ord, men og hvordan han leste…”

Hvordan leser du i Bibelen? Hvordan vi leser, er avhengig av hvilke spørsmål vi søker svar på. Du som hele tiden leser for å finne svar på hva du skal gjøre for å få det rett med Gud, vil erfare at det du leser i Bibelen gjør det mer og mer vanskelig for deg å være en kristen. Gud krever så mye. Han krever for eksempel at du skal elske Gud av all din makt og styrke og din neste som deg selv. Dersom du er ærlig vil du se at dette får du ikke til.

Jeg vil gjerne gi et par råd til deg som synes kristenlivet er vanskelig fordi du ikke får det til. For det første: Det er viktig at du leser Bibelen. Ta deg tid til det hver dag. For det andre: Begynn å lese Bibelen på en ny måte. I stedet for alltid å spørre hva skal jeg gjøre for å få skikk på kristenlivet mitt, skal du spørre: Hva har Jesus gjort for meg? Selv om du kanskje vet svaret på dette spørsmålet er det likevel viktig at du leser det Bibelen sier om dette.

“…se ikke etter hva du skal gjøre, men hva Jesus har gjort for deg…”

Når du leser om Jesus vil det etter hvert skje noe med deg. Ordene om Jesus blir noe mer enn en teori for deg. De blir ord du lever av. Ord som gir deg troen og styrker den. Slik er det fordi ordene om Jesus viser at Jesus tok imot den dom og straff du og jeg fortjener da han døde på korset. Så sant du tror på Jesus og regner med ham, er du fri fra Guds dom. Du er frelst, selv om du synes at du ikke får til å være en kristen. Alt dette betyr ikke at du skal slutte å spørre hva du skal gjøre for Jesus. Men spørsmålet om hva vi skal gjøre er alltid spørsmål nummer to for en kristen. Spørsmål nummer en er alltid hva har Jesus har gjort for oss. Når du først ser på hva Jesus har gjort for å frelse deg får du lyst til å takke ham og leve for ham. Da viser Bibelen deg også hva Jesus vil du skal gjøre.

“…når du leser om Jesus vil det etter hvert skje noe med deg…”

Foto: Government Press Office (GPO)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s