BØNN FOR SYKE

Posted: 20/11/2012 by FIH in Uncategorized

Av: Arne Helge Teigen

mlcbube-bønn for syke

I enkelte sammenhenger fokuseres det mye på helbredelse og bønn for syke. Ikke alt som sies og læres i den forbindelse er bibelsk. Noen sier at kristne mennesker ikke trenger å være syke dersom troen deres er sterk nok. Andre har hevdet at sykdom skyldes demoner, og at helbredelse skjer ved utdrivelse av disse. Dette er ubibelske oppfatninger, som har påført mange syke store lidelser.

“…noen sier at kristne mennesker ikke trenger å være syke dersom troen deres er sterk nok…”

Bibelen lærer oss at kristne må leve under de samme vilkår som andre mennesker i denne verden. De kan derfor ikke regne med å unngå sykdom. Flere av dem Gud har fått bruke mest, har hatt tunge prøvelser. Når dette er sagt, må vi ikke glemme at Bibelen faktisk lærer oss noe om helbredelse og bønn for syke. Enkelte kristne kan få nådegave til å be for syke slik at disse helbredes. Det er også viktig å være klar over at Bibelen har gitt oss veiledning om hvordan vi skal gå frem når vi ber for syke. Den finner vi i Jakobs brev 5. 14 – 15:

“…kristne kan ikke regne med å unngå sykdom…”

«Er noen blant dere syk? La ham kalle til seg menighetens eldste, og de skal be for ham og salve ham med olje i Herrens navn. Og troens bønn skal hjelpe den syke, og Herren skal reise ham opp, og har han gjort synder skal han få dem tilgitt».

Bibelen oppfordrer oss ikke til å la bønn for syke skje foran en stor forsamling. Syke mennesker skal få slippe belastningen med å stille seg frem for en stor forsamling for så å bli bedt for. Den syke får i stedet kalle noen hjem til seg, og de skal be for ham eller henne der. Troens bønn skal hjelpe den syke, og «Herren skal reise ham opp», leser vi. At Herren reiser opp er ikke nødvendigvis ensbetydende med at den syke blir frisk. Helbredelse kan skje, og mange kan vitne om at det virkelig har skjedd. Men det kan også hende at Gud gir den syke oppreisning ved å gi ham eller henne styrke til å bære sin sykdom.

“…bibelen oppfordrer oss ikke til å la bønn for syke skje foran en stor forsamling…”

Jesus advarer mot dem som bruker helbredelse og under som tegn og bevis på at deres virksomhet er av Gud. I følge ham, kan også falske profeter og hyrder helbrede. Han sier derfor like ut at sterk fokus på helbredelser og under skal være noe som kjennetegner de falske profeter og hyrder i den siste tid. Under og tegn er med andre ord ingen garanti for at en virksomhet er av Gud: «- falske messiaser og falske profeter skal stå frem og gjøre store tegn og under, for å føre også de utvalgte vill, om det var mulig», sier Jesus. ( Matt. 24. 24).

Foto: mlcbube på Flickr

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s