Sjelen spiser sakte

Publisert: 16/08/2013 av FIH i Fjellhaug

Av: Ivar Vegge

IMG_0898

Semesteråpning ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole, august 2013,

Alt som virkelig er viktig i livet berører mer enn bare fornuften. Dette “mer enn fornuften”, ja, dette sentrum i hva og hvem vi er som mennesker, kan vi kanskje kalle “sjelen”. Og sjelen spiser sakte.

Sjel og høgskolestudier

På Fjellhaug Internasjonale Høgskole har vi ikke musikkstudium bare for å kunne telle en tre-fjerdedels takt. Musikk på sitt beste gjør noe med oss. Musikk kan skape glede, lindre smerte, tenne håp, nære tro. Men da må takt og en hel del andre ting først være på plass.

­– Sjelen spiser sakte!

Fjellhaug har ikke bare studier om ulike andre religioner som ren kunnskapsformidling – selv om det er aldri så viktig. Men det å studere andres tro åpner også opp for en refleksjon over egen tro og hvordan min tro – eller sviktende tro – kommer til uttrykk i praksis.

– Sjelen spiser sakte!

I teologi pugger vi ikke bare greske gloser for å kunne flotte oss med at kjærlighet på gresk er “agape”. Men etter at partisipper, genitiver og ulike former har vært et vilt kaos, så oppdager vi at både Jesu oppstandelse og Guds rikes komme omtales i perfektum… Tenk deg, gresk perfektum!

– Sjelen spiser sakte!

Invitasjon til måltid

Her ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole inviterer vi deg altså til måltid. Vi er ikke ute etter å tvangsfore noen. Heller ikke ser vi på deg som en som skal mates med teskje. Men vi inviterer til måltid. Forsyn deg rikelig! Spis!

Da setter vi ikke bare frem “fast-food” og søtsaker, men fiber- og næringsrik kost som er sunn, og som holder. I den sammenheng tør vi faktisk også skryte litt av at Fjellhaug Internasjonale Høgskole ligger på norgestoppen når det gjelder forskning.

Et annet særpreg ved Fjellhaug er at vi serverer mye “eksotisk mat” fra Østen, Afrika og Sør-Amerika. Vi håper faktisk at sjelen får slik “smak på” dette at du sier: Dit vil jeg dra!

Et tredje særpreg ved Fjellhaug er at vi ikke bare er kokker, men kanskje først og fremst servitører; vi bærer ut mat som vi tror Gud har tilberedt.

En fest

Når vi nå igjen inviterer til måltid, er det fantastisk at så mange vil komme. Aldri før har vi hatt så mange nye studenter ved høgskolen. Antall nye masterstudenter er doblet, fra 5-6 til 12. Nye førsteårsstudenter kan se ut til å øke med opp mot 50%, fra ca. 40 til ca. 60. Og som i fjor er dørene åpne for nye studenter enda noen uker…

For oss er dette en fest! Velkommen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s