LØFTET GJELDER ENNÅ

Posted: 19/08/2013 by FIH in Bibel

Av: Arne Helge Teigen

Løftet gjelder ennå - SB

La oss derfor ta oss i vare, så ikke noen av dere skal vise seg å være blitt liggende etter. For løftet om å komme inn til hans hvile gjelder ennå. Hebreerbrevet 4. 1.

Teksten ovenfor gir oss en advarsel. Den er rettet mot kristne mennesker, og det er tydelig hva det gjelder. Vi advares mot å komme bort fra Jesus. Teksten kan, og bør kanskje, oversettes på en litt annen måte. Vi kan nemlig også si «La oss ta oss i vare så ingen av oss blir latt tilbake». I engelske bibelutgaver advares det mot å bli «Left behind». Når teksten oversettes slik forstår vi enda bedre hva det gjelder. Vi advares mot å leve slik at vi blir latt tilbake når Jesus kommer igjen.

Vi advares mot å leve slik at vi blir latt tilbake når Jesus kommer igjen

Hvordan kan noen som tror på Jesus komme bort fra ham?

Det kan skje ved at vi forakter budskapet om Jesu frelse. I følge dette budskapet har Gud gjort alt det som er nødvendig for å frelse oss. Jesus Guds Sønn tok ansvaret for verdens synd og gjorde opp for dem på Golgata. Derfor tilbyr Gud oss full tilgivelse for alt som er galt i livet vårt. Dette budskapet er ikke bare ment for mennesker som ennå ikke tror. Kristne mennesker trenger også å høre det, fordi de daglig faller i synd, og derfor stadig har behov for Guds nåde og tilgivelse. Dersom de ikke får ta til seg dette budskapet på nytt, blir de ikke fornyet i sin tro, og det fører til at troen deres dør.

Gud har gjort alt som er nødvendig for å frelse oss

Kanskje er du i en situasjon der forholdet til Jesus har blitt uklart for deg. Du opplever at du er blitt liggende etter, og når du tenker på Jesu gjenkomst lurer du på om du blir med. Du er trett, og føler at du ikke strekker til.

Hva tror du Gud har å si til deg når du er i en slik situasjon? Han møter deg faktisk ikke med harde ord, slik du kanskje forventer. Til deg som sliter både med troen og kristenlivet har han en ting å si:

Løftet om å komme inn gjelder ennå.

Det Jesus har gjort for å frelse deg blir ikke ugyldig på grunn av deg. Det gjelder ennå. Gud vil at du tar dette til deg. Han vil du skal leve i det, og han vil du skal tenke at det Jesus har gjort da han sonet dine synder, er det eneste som trengs for å være et frelst menneske.

Det Jesus har gjort for å frelse deg blir ikke ugyldig på grunn av deg

Hvordan du enn har det kan du ta det til deg; Løftet gjelder ennå.

Foto: nist6ss på Flickr

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s