Gud ble menneske. For å snakke vårt språk.

Publisert: 29/12/2013 av FIH i Uncategorized

Av: Ketil Jensen

DD-SP-99-04070

To av brødrene mine er marinejegere. De tilhører en avdeling med spesialsoldater som er noe av det fremste vår nasjon har utdannet på det feltet. Slike krigere er innom mange ferdigheter. De dykker og hopper i fallskjerm, padler i kajakk og tar seg inn i u-båter under vann, og de lærer en holdning: Vi etterlater ikke en av våre egne hos fienden.

Vi etterlater ikke en av våre egne hos fienden.

Jeg har lest om amerikanske marinejegere. Av et lag var noen blitt tatt til fange, mens resten trakk seg ut. Etter nøye planlegging reiste de tilbake for å hente kameratene hjem. De sprengte seg vei bak fiendens linjer og inn i fangehullet. Der ropte de for å få fangene til å komme ut, men oppdaget at de trengte seg lenger inn i mørket og satt livredde. «Kom nå, helikopteret venter. Vi skal hjem!», skrek de enda høyere til ingen nytte.

Da tenkte en av redningsmennene at de måtte gjøre noe annet. Han tok av seg nattkikkerten og hjelmen og drakten, la ned våpenet og satte seg ved siden av de redde mennene. Han snakket rolig med dem om kona og barna, om foreldrene og hjembyen, og at han hadde kommet for å hente dem hjem. Litt etter litt fikk han respons gjennom åpne blikk og meningsfulle ord. Han ledet alle fangene ut av cellen, inn i helikopteret og helt hjem.

Slik var det Jesus gjorde overfor oss da han ble født som et menneske.

«Mange ganger og på mange måter har Gud i tidligere tider talt til fedrene gjennom profetene. Men nå, i disse siste dager, har han talt til oss gjennom Sønnen» Heb 1, 1-2

Jesus er Guds sønn fra evighet. Han hadde sin rettmessige plass i himmelens herlighet, men ga avkall på den for å bli menneske og snakke med oss på vårt eget språk. Han kom for å lede oss til vårt egentlige hjemland.

…men ga avkall på den for å bli menneske og snakke med oss på vårt eget språk…

Vi kaller det inkarnasjonen: Gud er blitt menneske, og vi står overfor julebudskapets mektige mysterium. Hører du hans stemme? Han snakker ditt språk og spør etter deg.

«Ordet ble kjød og tok bolig iblant oss, og vi så hans herlighet, en herlighet som den en enbåren Sønn har fra sin Far, full av nåde og sannhet» Joh 1, 14

Den nikenske trosbekjennelse sier det presist:

«… Jesus Kristus, Guds enbårne Sønn,

født av Faderen før alle tider,

Gud av Gud, lys av lys, sann Gud av sann Gud,

født, ikke skapt,

av samme vesen som Faderen. Ved ham er alt blitt skapt.

For oss mennesker og til vår frelse

steg han ned fra himmelen,

og ved Den Hellige Ånd og av jomfru Maria ble han menneske av kjøtt og blod»

Foto: expertinfantry på flicr

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s